Skäms inte för att du vill hitta din tribe

När du kliver in på nätet och konverserar, kliver du in hos alla andra som också klivit in. De kanske har varit där i tio år redan, en vecka eller från den senaste timmen. Är du ny på nätet eller i kanalen gör du som när du kommer in på en mingelfest. Du tar reda på vilka som är där, pratar hövligt, lär känna nya avatarer/användare, skapar ett nätverk och bygger ett förtroende.

Eller så gör du inte det. Du kanske går in och talar om för alla att de är idioter, är rätt vidrig på det stora hela, blir älskad och respekterad för det. Så kan det vara. Det gäller bara att hitta sitt forum, sin tribe, där du duger och kan bidra precis som du är.

Om du är ett varumärke har du antagligen också en tribe som älskar dig för det du är och gör. Var inte rädd för att umgås online med den, bara för att du känner att du inte längre har kontrollen över vad de ska tycka och tänka om dig. Var glad om det är någon som överhuvud taget har några känslor för dig och som de vill dela dem med dig. Vårda din tribe så som den förtjänar och tål.

Bild: Med min tribe på Creative dinner hemma hos Teo Härén i Älvkarleby. Foto: Gitta

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>