Kommentera inte här!

Joakim Jardenberg är en mycket klok man som lyfter viktga, intressanta ämnen och tidigt, på sin jardenberg unedited. Det har hänt att han har bett mig att kommentera där och inte på Twitter. Det är klart att jag fattar att han vill att diskussionen ska vara samlad där han startade den, för att den ska bli vettig, livlig och bidra till trafik på sajten. Det är både logiskt och smart, kan man tycka.

Själv får jag de flesta av mina sajtkommentarer i Facebook, dit jag pingar min digitalstorytelling.se. Det är trevligt och hanterbart, men den är inte öppen för alla och Facebook-kommentarerna syns inte här.

Man kan helt enkelt inte styra eller kontrollera var diskussionen ska ta plats eller om den överhuvudtaget kommer att ta plats någon stans, i något forum alls.

Är du ett företag och tror att du ska ha koll på var folk kommenterar och pratar om dig, kan du bara glömma det. Du får dessutom själv leta upp var det håller hus, vilket du bör göra. Det är bättre att kunna ge service på fel ställe än inte alls.

Om du tror att åsikter inte ska förekomma för att du inte tillåter kommentarer, kan du kanske minimera att någon ska ha lust att prata om eller med dig, för att du varken har tid, lust råd eller kunskap att hantera det. Men då hindrar du också relevant feedback och  intresserade kunder att ta kontakt.

För oss som eventuellt surar för att vi blir kommenterade på fel ställe som vi själva inte har tänkt oss, finns det bara en sak att säga: boo f’cking ho!

Bild: Joakim Jardenberg på 24hbc. Foto: Gitta.

Joakim Jardenberg kommenterar på sin jardenberg unedited. Jag svarar på Twitter via Facebook.

One Trackback

  1. [...] kommenterar Gittas bloggpost  med ingressen För oss som eventuellt surar för att vi blir kommenterade på fel ställe som [...]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>