Community, community, community

Självklart ska du lägga dina bilder på en extern tjänst och sedan länka in dem i din bloggpost. Mina ligger på Flickr.com. Det är en community för oss som vill dela och ta del av bilder. Vi delar också varandras berättelser, kanske gör vi dem till våra egna.

Mina bilder lever ett dubbelliv. Förutom att de ligger där för min skull, för att jag ska kunna lagra, tagga, söka, dela och länka, har de en berättande funktion i den community som Flickr är.

När jag gör dem publika för vänner eller alla, deltar jag i den gemensamma ständigt pågående konversationen. Jag kan också lägga till bilder i olika Flickrgrupper som är baserade på event eller ett gemensamt intresse för ett speciellt ämne.

Om jag väljer att göra mina bilder publika kan de även bli taggade och länkade av andra, delta i andras berättelser och sättas i geografiska sammanhang. Hur mycket, kan jag i viss mån, styra med hjälp av den CC-licens som jag väljer att ange.

Lånar du en bild som har en CC-licens som tillåter det, är det länk- och/eller fotocred som gäller.

Bild: Tomas Wennström tar ett pressfoto åt Kristin Heinonen på Sweden Social Web Camp, SSWC, Tjärö 2010. #sswc. Foto: Gitta

One Comment

  1. Posted 8 januari, 2013 at 10:53 | #

    Ja! Precis så har jag gjort i alla år, men inte tänkt på det på samma sätt. Tack, fint skrivet.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>